Skip to content

Laten we op onze beurt wachten

De laatste dagen neemt het aantal telefoontjes toe met patienten die bezorgd zijn dat ze niet aan de beurt komen voor het corona-vaccin. Vaak hebben zij goede redenen; er is angst voor corona, ze hebben een beroep waardoor ze veel met mensen in aanraking komen of ze hebben een onderliggende aandoening waardoor ze kwetsbaar zijn. Zeer waarschijnlijk zullen ze in aanmerking komen voor coronavaccinatie. Maar op dit moment worden ons zeer strikte regels opgelegd wie wel en wie niet te vaccineren door het RIVM. Het RIVM bepaalt het vaccinatiebeleid, niet uw huisarts. Vanwege het nationale tekort aan vaccinaties ligt de regie in handen van het RIVM.

Onze assistentes zijn goed op de hoogte van de nu geldende regels en kunnen u precies vertellen of u momenteel in aanmerking komt voor een vaccin. Indien u nu niet in aanmerking komt, kan het zijn dat dit over een aantal weken wel het geval is. Wij kennen echter de routekaart van het RIVM niet. Net als u vernemen wij dit op het laatste moment, het kan zelfs voorkomen dat u het nieuws al vernomen heeft terwijl wij nog officieel geïnformeerd moeten worden.

We vinden het niet erg dat u ons hierover belt, daar zijn wij voor. Wat we wel betreuren is dat sommige patienten met de assistente in discussie gaan om haar te overtuigen van de noodzaak van een vaccin. Nogmaals, wij zien die noodzaak evengoed maar wij maken het beleid niet. En laten we over 1 ding heel duidelijk zijn; wij hanteren geen voorkeursbeleid en zullen geen medewerking verlenen aan voordringen. Dus voor ons geldt niet “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” maar “laten we geduldig op onze beurt wachten”.

Deel dit artikel:

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Bekijk ook..

Filling in Medical Form

Resultaten patiënten enquête 2023

Goed nieuws voor patiënten van huisartsenpraktijk Brandevoort! Uit een recent gehouden enquête onder 676 patiënten in maart en april is gebleken dat de huisartsenpraktijk gemiddeld

Vacature doktersassistente

Vanwege de groei van de praktijk zijn wij op zoek naar een nieuwe doktersassistente voor 25 tot 29 uur per week. Wij zoeken een enthousiaste