Skip to content

Huisartsen mogen patiënten jonger dan 60 jaar niet meer vaccineren

Vlak voor Pasen besloot het ministerie van VWS dat het AstraZeneca coronavaccin niet langer meer gebruikt mag worden bij mensen onder de 60 jaar. Woensdag 8 april wordt de beslissing heroverwogen. De gevolgen van deze beslissing voor huisartsenpraktijk Brandevoort zijn gering. Het merendeel van de door ons gevaccineerde personen zijn ouder dan 60 jaar. Maar dit nieuws treft toch een deel van onze patiënten. Patiënten met ernstig overgewicht of het syndroom van Down worden ook gevaccineerd via de huisarts. Het merendeel van hen heeft inmiddels een vaccin gekregen. Een klein deel van hen lukte het om gezondheidsredenen niet om eerder gevaccineerd te worden en zouden donderdag 9 april gevaccineerd gaan worden. Voorlopig staat deze vaccinatieronde voor patiënten met ernstig overgewicht of het syndroom van down op 9 april on hold. Woensdag 8 april horen wij meer hierover maar we houden er rekening mee dat wij voorlopig deze groep niet meer mogen vaccineren.

Dan is er de vraag wat er gaat gebeuren met de tweede vaccinatieronde voor hen die reeds een AstraZeneca vaccin hebben gekregen en ongeveer half mei een tweede vaccin zouden gaan krijgen. Met de kennis van vandaag de dag hebben we geleerd om niet te ver vooruit te willen regeren gezien het beleid sterk kan wisselen. Wij kunnen u wel melden dat wij dagelijks dergelijke berichten volgen en ons beleid er zo snel mogelijk op proberen aan te passen.

We vinden het spijtig dat de gang van zaken voor sommige van onze patiënten grote consequenties heeft. We hopen erop dat er vanuit het ministerie snel naar een oplossing wordt gezocht. We moeten benadrukken dat het vaccineren van personen jonger dan 60 jaar met een AstraZeneca vaccin op dit moment verboden is. U heeft hierin als patiënt momenteel geen recht op een AstraZeneca vaccin als u hiervoor toestemming verleent.

Deel dit artikel:

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Bekijk ook..

Filling in Medical Form

Resultaten patiënten enquête 2023

Goed nieuws voor patiënten van huisartsenpraktijk Brandevoort! Uit een recent gehouden enquête onder 676 patiënten in maart en april is gebleken dat de huisartsenpraktijk gemiddeld

Psycholoog gezocht

De psychologen praktijk in ons gezondheidscentrum (PsyHelmond) is per direct op zoek naar een gedreven gz-psycholoog. Zij bieden basis GGz en specialistische GGz voor volwassenen