Skip to content

Boostercampagne 23 december geslaagd

Op donderdagavond 23 december hebben we het voor elkaar gekregen om in 4 uur tijd 950 patiënten van een boosterprik te voorzien. De wachtrij was soms tot enkele straten verderop maar de sfeer was fantastisch! Met een vlot tempo kon er, na een korte gezondheidscheck, door zes vaccinateurs de gewilde boosterprik worden toegediend. Tijdens de 15 minuten wachttijd kreeg de patiënt de opdracht zelf de administratie te doen. Deze werd uiteraard goed gecontroleerd en waar nodig werd men geholpen. Dit alles om te zorgen dat er geen problemen zouden kunnen ontstaan met de QR registratie.

Gelukkig werd niemand onwel van de vaccinatie en kon iedereen zonder klachten de priklocatie verlaten. Alle door de GGD geleverde vaccins zijn opgegaan. Deze vaccins moesten nog klaargemaakt worden. Een secuur en tijdrovend karwei waar wij enkele uren tevoren al mee begonnen waren. Er zijn deze avond zo’n 950 vaccins verwerkt. Ook het doorgeven van de gegevens aan het rivm (voor de qr-code), verliep voorspoedig. Alleen voor patiënten die niet ingeschreven zijn bij huisartsenpraktijk Brandevoort zal dit langer op zich laten wachten. Dat zal namelijk extern worden overgenomen.

Minder dan 48 uur geleden is besloten om deze actie op touw te zetten. Gelukkig kunnen we constateren dat het geslaagd is. Er zijn spannende momenten geweest, met name of het wel door mocht gaan van de instanties. Wij zijn als huisartsenpraktijk ontzettend blij met dit resultaat. We hopen op een evaluatie op hoger niveau die mogelijk doet inzien dat een en ander voorspoedig kan lopen wanneer je het uit handen durft te geven aan professionals.

Voor we afsluiten, willen we zeggen dat alles onmogelijk was geweest zonder de tomeloze inzet van vrijwilligers van onder ander: wijkgebouw Het Brandpunt, Buurtzorg, Verloskundigepraktijk Dichtbij, Apotheek Brandevoort, Catharina ziekenhuis Eindhoven, vrienden, familie en Brandevoorters met hart voor de zorg! Ons dank is groot!

 

 

Deel dit artikel:

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Bekijk ook..

Gezonder leven

“Ik wil gezonder eten maar wat is nou gezonde voeding?” “Hoe kan ik bewegen zonder naar zo’n sportschool te gaan?” “Ik heb een dierbare verloren