Skip to content

929 Boostervaccinaties

Afgelopen donderdagavond tussen 17:00 – 21:00 hebben 929 mensen een boosterprik ontvangen van ons. Na een bliksemsnelle actie van huisartsenorganisaties in zuidoost Noord-Brabant, kregen wij de gelegenheid om als praktijk aan te sluiten bij deze boosterprik campagne. Het betekende een race tegen de klok waarbij we met minder dan 48 uur te gaan, zoveel mogelijk patienten wilde benaderen voor een boosterprik. Een persoonlijke uitnodiging op deze korte termijn was onmogelijk. Een emailbericht sturen, hetgeen natuurlijk het makkelijkst zou zijn, is onmogelijk vanwege AVG privacy wetgeving. 

Er restte niets anders dan gebruik te maken van de media. Een aankondiging in het Eindhovens Dagblad, op onze website maar vooral in de multimedia zorgde gelukkig voor een toestroom van patienten. En wel de patienten waarvoor deze boostercampagne bedoeld was; mensen die op basis van hun gezondheid kwetsbaar zijn voor het coronavirus. Een deel van hen was al gevaccineerd door de GGD, een ander deel van hen zou deze mogelijk pas half januari krijgen. Met de kerstdagen voor de deur, was het belangrijk om zo snel mogelijk iedereen te vaccineren.

Er zijn die avond zoals gezegd 929 vaccins uitgedeeld. Nadat in het laatste uur van onze vaccinatiecampagne de toestroom begon te minderen, en spuiten hooguit 6 uur na prepareren bruikbaar zijn, hebben we besloten om ook niet-kwetsbare patienten de kans te geven een boosterprik te halen. Dit heeft ertoe geleid dat we uiteindelijk van alle opgetrokken vaccins verlost werden en er geen verspilling heeft plaatsgevonden.

Alle 929 gevaccineerde personen zijn inmiddels geregistreerd bij het RIVM waardoor zij een QR-code kunnen krijgen. Mocht u nog geen QR-code kunnen opvragen, dan vragen wij u te wachten tot na oud & nieuw. Mogelijk dat vanwege de feestdagen de QR-code registratie bij het RIVM enige vertraging heeft opgelopen. Het is niet zinvol de praktijk te bellen voor een QR-code. Wij geven slechts uw gegevens door, de uiteindelijke registratie vindt elders plaats.

Deel dit artikel:

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Bekijk ook..

Psycholoog gezocht

De psychologen praktijk in ons gezondheidscentrum (PsyHelmond) is per direct op zoek naar een gedreven gz-psycholoog. Zij bieden basis GGz en specialistische GGz voor volwassenen

Behandeling bij psycholoog nog wel verzekerd?

Als huisarts verwijzen wij regelmatig patiënten naar een psycholoog. Binnen ons gezondheidscentrum hebben wij een goede samenwerking met psychologenpraktijk PsyHelmond. Patiënten kunnen daar zowel voor