Skip to content

Behandeling bij psycholoog nog wel verzekerd?

Als huisarts verwijzen wij regelmatig patiënten naar een psycholoog. Binnen ons gezondheidscentrum hebben wij een goede samenwerking met psychologenpraktijk PsyHelmond. Patiënten kunnen daar zowel voor basis als specialistische GGZ zorg terecht. Maar sinds kort geldt dit helaas niet meer voor alle patiënten. Zorgverzekeraar Achmea heeft de vergoeding voor psychologische zorg bij PsyHelmond voorzien van een quotum. Wanneer een x aantal patiënten in behandeling is, zal voor dat jaar geen verdere zorg vergoed worden voor nieuwe patiënten. Onlangs werden wij door PsyHelmond erop geattendeerd dat het quotum voor Achmea verzekerden voor 2023 reeds bereikt is. Dit betekent dat voor Achmea verzekerden er in 2023 geen behandeling meer mogelijk is bij PsyHelmond. Wel kunnen patiënten elders terecht. Achmea heeft hierin een zorg en bemiddelingsplicht.

Wij willen iedereen die bij Achmea of een dochteronderneming (FBTO, AON, De Friesland, Zilveren Kruis, en Prolife) verzekerd is, waarschuwen om bij een verwijzing naar de psycholoog er bewust van te zijn dat dit niet naar PsyHelmond kan. We betreuren dat dit voor u kan betekenen dat uw zorg niet binnen ons gezondheidscentrum kan plaatsvinden.

Deel dit artikel:

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Bekijk ook..

Medische apps

Er zijn talloze medische apps verkrijgbaar variërend van uiterst handig tot complete non-sense. De GGD Nederland heeft een mooi overzicht gemaakt van allerlei handzame medische