Skip to content

Psy Helmond niet meer voor iedereen toegankelijk

Wij werken als huisartsen nauw samen met psychologen praktijk Psy Helmond, net als onze praktijk gelegen in het gezondheidscentrum Brandevoort. U kunt hier terecht voor diverse eerste en tweedelijns GGZ behandelingen. We zijn zeer tevreden over deze samenwerking waarbij de lijntjes kort zijn. Bij vragen of onduidelijkheden hebben we gemakkelijk overleg en wanneer zorg wat spoediger moet dan de wachtlijst, kunnen we altijd bij deze partij terecht. Kortom we gunnen iedere patiënt in Brandevoort met een psychisch probleem, goede zorg en vinden dat Psy Helmond hierin een zeer betrouwbare partner is. Helaas is per 1-5-2024 niet iedere verzekeraar even enthousiast als wij. Zilveren Kruis Achmea, FBTO Friesland en Interpolis hebben besloten om voor 2024 geen nieuwe behandelingen meer te vergoeden door Psy Helmond. Mocht u dus bij een van deze verzekeringen aangesloten zijn, dan kunt u nog altijd terecht bij Psy Helmond maar zult u de behandeling geheel zelf moeten betalen. Uiteraard is de zorgverzekeraars gevraagd om commentaar, die hierbij hebben aangegeven dat er in de omgeving genoeg andere partijen zijn om dezelfde zorg te bieden. Erg spijtig, de overleggen met andere partijen zijn niet van gelijke strekking als die met Psy Helmond en de wachttijden zijn er zeker niet korter dan bij Psy Helmond.

Bent u patiënt bij een van de genoemde zorgverzekeraars en u heeft onverhoopt psychische zorg nodig, dan willen wij u erop attenderen dat uw zorgverzekeraar bij wet verplicht is om met een alternatief te komen die voldoet aan de richtlijnen voor GGZ zorg, ook wat betreft wachttijden.

Deel dit artikel:

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Bekijk ook..

Onstoken oogleden

Een veel voorkomende klacht is ontstoken oogleden (blepharitis). Je kunt last hebben van rode geïrriteerde ooglidranden, als het wat langer duurt kunnen er pijnlijke bultjes

Medische apps

Er zijn talloze medische apps verkrijgbaar variërend van uiterst handig tot complete non-sense. De GGD Nederland heeft een mooi overzicht gemaakt van allerlei handzame medische