Kleine Chirurgie
Al onze huisartsen zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine chirurgische ingrepen. Dit gebeurt in onze aparte behandelkamer waar we over de juiste apparatuur beschikken om deze ingrepen hygienisch en vakkundig uit te voeren. Om een afspraak te maken voor een ingreep, willen wij u vooraf met uw aandoening gezien hebben op het spreekuur. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij de assistente.
Huidafwijkingen
Behalve de kwaadaardige moedervlek kunnen veel kleine huidafwijkingen verwijderd worden. Bij afwijkingen als deze kan de huisarts besluiten om het laboratorium de weggehaalde huid te onderzoeken.
Littekenweefsel
Littekenweefsel is op 2 manieren te behandelen. Eenvoudig is wegsnijden, nadeel is dat het littekenweefsel kan terugkomen. Een andere manier is microinjectie met een speciaal middel dat het litteken zacht en roze maakt. Nadeel is dat het soms blijvend wit kleurt.
Aambei
Niet het favoriete gespreksonderwerp van menig patiënt maar weet wel dat uw huisarts zich er niet voor schaamt u er vanaf te helpen. Gelukkig is goede zalf en geduld vaak voldoende maar soms is een ingreep nodig. Bespreek het gerust met uw huisarts!
Teleangiëctasiën
Ofwel kleine bloedvaatjes die zichtbaar zijn als vlekjes in de huid. Veel voorkomend bij couperose/rosacea. Ondanks goede behandeling met crème laten deze bloedvaatjes zich het best behandelen door ze via een stroomstootje te verbranden (cautherisatie).
Ingegroeide teennagel
Soms door tekort afknippen, soms door te krappe schoenen en meestal door domme pech; ingegroeide teennagels. Wanneer voetenbadjes niet meer helpen, vindt de huisarts het een uitdagend klusje om de ontstoken nagel gedeeltelijk te verwijderen.