Skip to content

Vaccinaties voor patienten met ernstig overgewicht

Binnenkort starten we met vaccineren voor corona bij een aantal groepen patiënten. Een van deze groepen zijn patiënten tussen de 18 en 65 jaar met ernstig overgewicht, te weten een BMI > 40. Deze eisen zijn door de overheid vastgesteld en natuurlijk niet door onze huisartsenpraktijk. Nu kan het voorkomen dat uw overgewicht niet bij ons bekend is omdat dit nooit ter sprake is gekomen op het spreekuur en u zich nooit met klachten hiervan, of klachten die hieraan gerelateerd zijn, heeft gemeld. Uw gewicht en lengte zijn gegevens die niet per definitie worden vastgelegd in uw dossier tenzij hier aanleiding voor is. Mocht u twijfelen of uw overgewicht bij ons bekend is en u voldoet aan de voorwaarde BMI > 40, dan willen wij u vragen dit voor maandag 15 februari 14:00 bij ons bekend te maken. Ook deze deadline is niet door onze praktijk vastgesteld maar door de overheid.

Uw BMI kunt u gemakkelijk uitrekenen op de BMI calculator van het voedingscentrum: https://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx

Deel dit artikel:

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Bekijk ook..

Thuis bloeddrukmeting

“Dokter kunt u mijn bloeddruk eens meten?”, is een vaak gehoorde vraag op het spreekuur. Vandaag de dag bepalen we dan de bloeddruk met een

Modernisering van huidige telefooncentrale

Op woensdag 7 juni staat er een grote verandering te wachten met betrekking tot onze telefooncentrale; deze zal worden gemoderniseerd. Helaas kan deze overgang enige