Skip to content

Vaccinaties voor patienten met ernstig overgewicht

Binnenkort starten we met vaccineren voor corona bij een aantal groepen patiënten. Een van deze groepen zijn patiënten tussen de 18 en 65 jaar met ernstig overgewicht, te weten een BMI > 40. Deze eisen zijn door de overheid vastgesteld en natuurlijk niet door onze huisartsenpraktijk. Nu kan het voorkomen dat uw overgewicht niet bij ons bekend is omdat dit nooit ter sprake is gekomen op het spreekuur en u zich nooit met klachten hiervan, of klachten die hieraan gerelateerd zijn, heeft gemeld. Uw gewicht en lengte zijn gegevens die niet per definitie worden vastgelegd in uw dossier tenzij hier aanleiding voor is. Mocht u twijfelen of uw overgewicht bij ons bekend is en u voldoet aan de voorwaarde BMI > 40, dan willen wij u vragen dit voor maandag 15 februari 14:00 bij ons bekend te maken. Ook deze deadline is niet door onze praktijk vastgesteld maar door de overheid.

Uw BMI kunt u gemakkelijk uitrekenen op de BMI calculator van het voedingscentrum: https://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx

Deel dit artikel:

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Bekijk ook..

Boostercampagne 23 december geslaagd

Op donderdagavond 23 december hebben we het voor elkaar gekregen om in 4 uur tijd 950 patiënten van een boosterprik te voorzien. De wachtrij was

929 Boostervaccinaties

Afgelopen donderdagavond tussen 17:00 – 21:00 hebben 929 mensen een boosterprik ontvangen van ons. Na een bliksemsnelle actie van huisartsenorganisaties in zuidoost Noord-Brabant, kregen wij