Skip to content

Praktijk weer online bereikbaar

Wegens corona hebben we begin 2020 moeten beslissen om het maken van online afspraken tot nader order op te schorten. Het risico dat op deze manier mogelijk met corona besmette patienten in contact zouden komen met kwetsbare patienten, was te groot. Nu de corona-crisis achter ons ligt en de drukte aan de telefoon van ongekende grootte is, werd het snel tijd om de online afspraken mogelijkheid weer open te zetten. Vanaf vorige week is het weer mogelijk om online afspraken te maken op het spreekuur. U kunt slechts een reguliere afspraak inplannen. Dit wil zeggen dat u de in Nederland gebruikelijke afspraaktijd van slechts 10 minuten reserveert. In deze tijd kunt u 1 klacht bespreken met de huisarts. Heeft u meerdere klachten en verwacht u meer dan 10 minuten nodig te hebben dan heeft u twee opties. U kunt de assistente bellen met de vraag om meer tijd in te boeken (een dubbele afspraak) of u maakt zelf per klacht een afspraak online. Wij adviseren u het eerste te doen aangezien anders de kans groot is, dat u op verschillende dagen op het spreekuur moet komen.

Komt u voor een klacht van psychische aard (depressie, burnout, opvoedingsproblemen etc) dan mag u geen online afspraak inboeken. Voor dergelijke problemen dient u te bellen met de doktersassistente om een geschikte dubbele afspraaktijd in te boeken. De ervaring is dat dergelijke consulten geregeld uitlopen, onze assistentes zorgen ervoor dat dit weer niet leidt tot lange wachttijden in de wachtkamer.

Wij vragen vriendelijk uw medewerking te verlenen met bovenstaande. Zo houdt u in tijden van huisarts en personeelstekorten, de zorg zoveel mogelijk voor iedereen beschikbaar zonder al te lange wachttijden. Wellicht heeft u de kranten en het nieuws gevolgd, de capaciteitsproblemen in de zorg zijn na de coronacrisis fors toegenomen. Ook Huisartsenpraktijk Brandevoort kampt met personele krapte en toegenomen zorgvraag van patienten die momenteel niet terecht kunnen in ziekenhuis of GGZ instellingen.

Online afspraak maken

Deel dit artikel:

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Bekijk ook..

Booster Brandevoort donderdag 23 december

Beste Patient, Donderdagavond 23 december gaan we boostervaccins toedienen vanaf 17:00 uur in buurthuis ’t Brandpunt. De vaccins zijn alleen bedoeld voor patiënten van huisartsenpraktijk

Uitval van zorgaanbod

Vanwege een langdurige onderbezetting in personeel en toegenomen druk op de huisartsenzorg, zijn wij genoodzaakt geweest om ons zorgaanbod af te schalen. We hebben deze