Skip to content

Uitval van zorgaanbod

Vanwege een langdurige onderbezetting in personeel en toegenomen druk op de huisartsenzorg, zijn wij genoodzaakt geweest om ons zorgaanbod af te schalen. We hebben deze noodmaatregel moeten nemen om te voorkomen dat de meest essentiële huisartsenzorg in het gedrang zou komen. Het aanbod van zorg dat momenteel vervallen is:

  • Psychiater in de huisartsenpraktijk voor eenmalig consulten van patiënten
  • Spirometrie (longonderzoek) op de praktijk
  • Reiziger spreekuur

De huidige omstandigheden hebben te maken met de lange wachttijden in de 2e lijns zorg (GGZ, Jeugdzorg, Ziekenhuizen) waardoor patiënten vaker een beroep doen op de huisarts alsmede een structureel personeelstekort door krapte op de arbeidsmarkt. 1 juli is er landelijk een huisartsen manifestatie gehouden om aandacht te vragen voor deze problemen. Mocht er na de zomer vanuit Den Haag geen structurele oplossingen komen dan verwachten wij op praktijkniveau nog verdere versobering van zorg. In afzonderlijke nieuwsartikelen zullen we per item uitleggen waarom dit is komen te vervallen en welke gevolgen dit heeft voor u als patiënt.

Deel dit artikel:

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Bekijk ook..

Medische apps

Er zijn talloze medische apps verkrijgbaar variërend van uiterst handig tot complete non-sense. De GGD Nederland heeft een mooi overzicht gemaakt van allerlei handzame medische

Onstoken oogleden

Een veel voorkomende klacht is ontstoken oogleden (blepharitis). Je kunt last hebben van rode geïrriteerde ooglidranden, als het wat langer duurt kunnen er pijnlijke bultjes