Skip to content

Forse groei aantal patiënten blijft moeilijke uitdaging

U heeft het vast vernomen uit diverse media; er is op vele plekken in het land een tekort aan huisartsen. In sommige delen van het land krijgen patiënten al geen huisarts meer of is er een wachttijd van 2 weken voordat je op het spreekuur kunt komen. Ook in Huisartsenpraktijk Brandevoort is er na de corona crisis veel veranderd. Het aantal patiënten groeit hard, momenteel met 50 nieuwe inschrijvingen per maand. De ziekenhuizen, GGZ instellingen en gemeente Helmond kunnen de zorgvraag niet aan en sturen regelmatig patiënten terug naar de huisarts. Het aantal patiënten met psychische klachten is sterk toegenomen. Een grotere uitdaging bestaat uit het vinden van geschikt personeel. De afgelopen twee jaar heeft onze praktijk 1 FTE doktersassistente tekort gehad. Pas sinds 1 februari jongstleden hebben we dit gat weer kunnen opvullen. Menig praktijk heeft vanwege deze redenen een patiëntenstop. Dit betekent dat u zich niet kunt inschrijven als nieuwe patiënt ondanks dat u wel in de buurt woont van de huisartsenpraktijk.

In de corona tijd hebben we als praktijk ervoor gekozen om net als de wijk, te blijven groeien. Het sluiten van de praktijk zou tot gevolg hebben dat alle nieuwe inwoners geen huisarts in de buurt meer zouden hebben. Iets dat niet past bij onze missie en visie. Wel zijn we erg streng gaan kijken naar nieuwe inschrijvingen. Alleen als u woonachtig bent in de wijk Brandevoort, dan kunt u zich inschrijven bij onze huisartsenpraktijk.

Om de groei aan te kunnen, is het een uitdaging om huisartsen te vinden. Het aantal huisartsen dat praktijkhouder wil worden, is schaars. Gelukkig hebben we Mw. drs. D. van Gorp aan onze huisartsenpraktijk weten te binden. Zij zal voor alle nieuwe inschrijvingen de nieuwe huisarts worden. Momenteel werkt Mw. van Gorp als vaste waarnemer bij huisartsenteam Camron & Schoots. Met de huidige groeisnelheid valt te verwachten dat Mw. van Gorp ongeveer eind 2024, begin 2025 een volledig zelfstandige huisartsenpraktijk heeft. Dat wil zeggen dat patiënten vanaf dat moment alleen nog bij huisarts van Gorp op het spreekuur zullen komen, als zij bij haar zijn ingeschreven.

Deel dit artikel:

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Bekijk ook..

Onstoken oogleden

Een veel voorkomende klacht is ontstoken oogleden (blepharitis). Je kunt last hebben van rode geïrriteerde ooglidranden, als het wat langer duurt kunnen er pijnlijke bultjes