Skip to content

Pilot UriCheQR app

We zijn deze week van start gegaan met een pilot ter verbetering van de zorg voor patiënten met mogelijk een blaasontsteking. We maken hierbij gebruik van een app die nog in testfase is. Het gaat om de UriCheQR app. Patiënten die vermoeden dat ze mogelijk een blaasontsteking hebben, kunnen hiervoor een potje pakken uit het rek naast de balie. Op het potje vindt u een QR-code. Door de QR-code te scannen met uw mobiel wordt automatisch een interactieve webpagina geopend, een zogenaamde webapp. U hoeft dus niets te downloaden en u kunt met elke smartphone gebruik maken van deze service.

De webapp zal met uw toestemming een aantal vragen stellen en u helpen bij het adequaat afnemen van een urine monster. De vragen zijn nodig om direct te kunnen bepalen wat voor u de beste zorg is. Zo kan het zijn dat u gezond bent en klachten heeft die bij een blaasontsteking passen. De app zal u dan instrueren de urine in te leveren bij de afgiftebalie. Terwijl u weer verder kunt gaan, zal de assistente uw urine onderzoeken en aan de hand van uw gegevens direct een behandeling kunnen starten. Het voorlopige streven is, dat u binnen 4 uur geholpen de juiste behandeling krijgt.

Maar het kan ook zijn dat u klachten aangeeft die mogelijk passen bij een nierbekken ontsteking of dat u door een andere aandoening kwetsbaar bent. De app zal u dan automatisch verwijzen naar de assistente die uw urine direct kan onderzoeken en u de juiste onderzoeken of behandeling kan aanbieden.

Door gebruik te maken van de UriCheQR app denken we sneller de juiste hulp te kunnen bieden voor patiënten met een mogelijke blaasontsteking. U hoeft niet meer te bellen voor een afspraak maar u zult wanneer nodig wel direct een afspraak krijgen. Als u gezond bent, krijgt u binnen dezelfde dag de juiste behandeling.

Mocht u gebruik willen maken van de app, de urinepotjes met QR-code liggen vanaf nu klaar bij de balie. De potjes zijn alleen bestemd voor urine-onderzoek in de huisartsenpraktijk en niet voor urine-onderzoek in het ziekenhuis.

Deel dit artikel:

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Bekijk ook..

Psycholoog gezocht

De psychologen praktijk in ons gezondheidscentrum (PsyHelmond) is per direct op zoek naar een gedreven gz-psycholoog. Zij bieden basis GGz en specialistische GGz voor volwassenen

Thuis bloeddrukmeting

“Dokter kunt u mijn bloeddruk eens meten?”, is een vaak gehoorde vraag op het spreekuur. Vandaag de dag bepalen we dan de bloeddruk met een