Skip to content

Personeelstekort doktersassistentes

Het leek er even op dat we vanaf februari 2023 weer volledige bezetting hadden met doktersassistentes maar helaas was dit van korte duur. Komende zomer dreigt weer een structurele onderbezetting in het aantal doktersassistentes. Het is een inmiddels wijdverbreid fenomeen in de zorg dat op tal van vlakken personele krapte ontstaat. Sinds de COVID19 pandemie is er ook binnen huisartsenpraktijk Brandevoort gemiddeld 1 FTE doktersassistente te weinig geweest naar onze zin. We kijken inmiddels met een bredere blik naar de arbeidsmarkt en hebben afgelopen 1,5 jaar succesvol een verpleegkundige laten omscholen tot doktersassistente. Maar ook met deze verandering in functie-eisen blijft het aanbod schaars en voorzien we komende zomer mogelijk toch een onderbezetting tegemoet te gaan.

Het zal tot een aantal merkbare zaken leiden:

  • Langere wachttijd aan de balie
  • Langere wachttijd aan de telefoon
  • Langere wachttijd voor het spreekuur van de doktersassistente
  • Verminderde telefonische bereikbaarheid van de doktersassistente bij niet spoedgevallen

Prioriteit zal uitgaan naar de bereikbaarheid in geval van spoed. Wij willen u met klem vragen geen gebruik te maken van de spoedlijn wanneer er geen sprake is van medische spoed. Oneigenlijk gebruik kan ertoe leiden dat patiënten met een spoedvraag niet geholpen kunnen worden.

Verder werken we aan een nieuw telefonie en ICT systeem. We hopen dit in juni te kunnen realiseren. Hierdoor zal een deel van de telefonische zorgvragen kunnen worden weggevangen doordat we u beter kunnen instrueren hoe u ons online kunt bereiken. We hopen dat u kennis wilt maken met mijngezondheid.net en MedGemak of de recepten herhaal service op deze website. Als we samen proberen de telefoonlijn wat minder te bezetten, zorgen we ervoor dat de bereikbaarheid op peil blijft. Dank voor uw medewerking.

Deel dit artikel:

WhatsApp
Twitter
Facebook
Email

Bekijk ook..

Onstoken oogleden

Een veel voorkomende klacht is ontstoken oogleden (blepharitis). Je kunt last hebben van rode geïrriteerde ooglidranden, als het wat langer duurt kunnen er pijnlijke bultjes